Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Birds (12+)

Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)

Als je een fietsband een ‘hamer’ noemt, kan je er dan mee timmeren?
Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen?
Kan je op de muur lopen?
Als iedereen denkt dat jij een hond bent, hoef je dan niet naar school?

De dag van de academie en het jeugdtheater

Dé dag voor kunstvakstudenten om het jeugdtheaterlandschap van Nederland te leren kennen.

Het eind van het begin van het einde (8+)

Treed binnen in de wondere wereld van Jetse Batelaan, winnaar van de Zilveren Leeuw op de Biënnale van Venetië. Even origineel als grappig rekt hij de grenzen van de fantasie op en maakt hij de verwachtingen bewust niet waar. Batelaan zweert ook heel graag samen met zijn jonge publiek. Deze voorstelling in z’n achteruit is een “waanzinnige theaterervaring”.

Om de hoek woont een struik (8+)

In een zelfgebouwde maquette van de stad komen de inwoners tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen hier de hoofdrol. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack gecomponeerd door Frederik de Clercq.

IK… eh ik (6+)

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Ik…eh ik is doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt.

KLeuR+ (2+)

Kleuren komen tot leven in magische dansvoorstelling voor de allerkleinsten. Met Dadodans creëert choreograaf/danseres Gaia Gonnelli associatieve, intieme en prikkelende dansvoorstellingen voor jonge kinderen  van 2 t/m 8 jaar. Gonnelli gebruikt dans om vorm te geven aan een vrije verbeeldingswereld die kinderen aanspreekt. Dadodans speelt met materialen en primaire elementen als vormen, kleuren en klanken. De jury van de Nederlandse Dansdagen: “Gonnelli heeft ontegenzeggelijk hart voor het jonge publiek en geeft op speelse wijze ruimte aan de verbeelding van dit publiek.”

Circus Charms (7+)

Frank en René Groothof, die voor het eerst sinds jaren weer samen op het podium staan, zijn spreekstalmeesters in deze familievoorstelling die niet te beschrijven is. “Hilarisch, eigenzinnig en ontroerend.”, noemt NRC deze variété-avond vol muziek, sketches, circusacts en film, waarin tegendraadse onzin hoogtij viert. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Daniil Charms, Ruslands grootste absurdistische schrijver. Slapstick en tegendraadse onzin van komische broers Frank en René Groothof.

De binnenkamer van Binta (9+)

Voor het Belgische jeugdtheatergezelschap Laika is de wereld is één groot oord van ontdekking. Laika maakt voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet vanzelfsprekend. Onder de vleugels van Laika maakt de jonge theatermaakster Aminata Demba De binnenkamer van Binta. Inspiratie putte ze uit gesprekken met kinderen en volwassenen die tijdelijk of langdurig van hun ouders zijn gescheiden, en met deskundigen die instaan voor de opvang in kindertehuizen. Een bitterzoete voorstelling over kinderen die hun ouders moeten missen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten