5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Vacature algemeen directeur/bestuurder Stichting De Theaterdagen

23 juni 2024

NTF/Fringe © Anna van Kooij
© Anna van Kooij

Stichting De Theaterdagen (Nederlands Theater Festival & Amsterdam Fringe Festival) Amsterdam

In verband met de overstap van onze algemeen directeur naar De Verkadefabriek in Den Bosch zoeken wij per direct een

ALGEMEEN DIRECTEUR/BESTUURDER (O,6 FTE)

Wie zijn wij?
Stichting De Theaterdagen is een in Amsterdam gevestigde stichting met als voornaamste doel de promotie van het Nederlandse theater in binnen- en buitenland. De stichting organiseert ieder jaar in de eerste twee weken van september drie complementaire festivals die nauw met elkaar samenwerken: Nederlands Theater Festival (NTF), Amsterdam Fringe Festival en jeugdtheaterfestival NTFjong. Daarnaast ontwikkelt de stichting een uitgebreid programma voor professionals en is de stichting sinds 2013 producent van het Gala van het Nederlands Theater waar jaarlijks de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en Theo d’Or.

NTF en NTFjong richten zich op de promotie van het Nederlandstalige theater onder een zo breed mogelijk publiek door het tonen van de beste (jeugd)theaterproducties van het afgelopen seizoen. Middels de BNG Bank Theaterprijs zorgt het voor mogelijkheden voor doorontwikkeling van theatertalent. Amsterdam Fringe Festival biedt een platform aan nieuwe makers en onbekend en/of ongekend podiumkunstentalent uit Nederland, België en daarbuiten. Amsterdam Fringe stelt zichzelf daarbij als doel om zo goed mogelijk de volle breedte van ‘de fringe’, de rafelrand van het podiumkunstenveld, te tonen en artistieke experiment te ondersteunen en stimuleren.

De stichting wordt geleid door de algemeen directeur, die verantwoording aflegt aan de Raad van Toezicht.

Wie ben jij? En wat breng je mee?
Je hebt een groot hart voor cultuur en combineert dit met een artistiek inhoudelijke visie en een stevige zakelijke basis. Je kent de theatersector en hebt daarin een groot netwerk. Je hebt ervaring als strategisch leider en naast realiteitszin een brede, onbevangen blik op de wereld. Je bent in staat zowel binnen als buiten de organisatie vertrouwen en draagvlak te creëren.
Je bent een verbinder van high en low culture en van zowel de vrije als de gesubsidieerde sector. Je kunt goed en met gemak schakelen met alle betrokken brancheverenigingen en partners. Je hebt het vermogen om het doel van Stichting Theaterdagen, de collectieve promotie van het Nederlands theater, in het hele land onder de aandacht te brengen.

Je hebt een inspirerende visie op de positie van het Nederlands Theater Festival en Amsterdam Fringe Festival in de sector. Je wilt verdere stappen maken op het gebied van diversiteit, inclusie en duurzaamheid, niet alleen in programma, publieksbereik en partners, maar ook binnen de organisatie.

Je zet een duidelijke koers uit die je samen met de zakelijk leider van de stichting en de artistiek leider & coördinator van Amsterdam Fringe ontwikkelt. Jij weet een team van ervaren en jonge freelancers te motiveren en inspireren.

Taken en verantwoordelijkheden
• Verantwoordelijkheid voor het algemene en artistieke beleid van Stichting de Theaterdagen;
• Samenstellen festivalprogrammering NTF: op basis van juryselectie Nederlandse Toneeljury, BNG jury, Wijkjury, Krekeljury en Vlaamse jury, plus extra events, showcase voorstellingen etc.;
• Samenstellen NTF randprogramma voor publiek;
• Samenstellen NTF Pro programma;
• Opzet en onderhoud van netwerk van juryleden (NTF) in samenwerking met VSCD en andere stakeholders;
• Initiëren en onderhouden van strategische allianties met partners in Nederland;
• Presentatie van NTF in de media, politiek etc;
• Vertegenwoordiging van NTF in het buitenland, gelet op de showcasefunctie;
• Aansturing Amsterdam Fringe Festival op hoofdlijnen, sparringpartner van de artistiek leider & coördinator van Fringe;
• Je voert het beleid, bestuur en de operatie van de organisatie, inclusief planning en budgetbewaking;
• Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, inclusief werving, selectie en ontwikkeling van de medewerkers;
• Je verzorgt de verslaglegging en monitoring richting Raad van Toezicht, op beleidsmatig en financieel vlak;
• Je hebt grip op de bedrijfsvoering, inclusief boekhouding en controlling, en de rapportagesystemen;
• Je bent verantwoordelijk voor de werving van eigen inkomsten, fondsen, donaties en subsidies;
• Je vertegenwoordigt de organisatie naar politiek, fondsen, bedrijfsleven, brancheorganisaties en alle culturele partners;

Wat wij van je vragen
HBO-/academisch werk- en denkniveau door opleiding of relevante ervaring.
• Strategische visie en in staat de organisatie aan te sturen
• Een flinke dosis ondernemerschap
• Ruime ervaring met en kennis van financiële bedrijfsvoering
• Een goed oog voor een structurele en procesmatige aanpak
• Inzicht in overheidssubsidiering en fondsenwerving
• Ervaring binnen en/of grote kennis van de theaterwereld

Wat wij bieden
Wij hebben een informele werksfeer met een gedreven team van freelancers en werken vanuit ons kantoor in Amsterdam West.

De arbeidsovereenkomst betreft een positie voor gemiddeld 3 dagen per week, conform CAO Toneel en Dans. Een arbeidsovereenkomst in loondienstverband of een freelance-overeenkomst op factuurbasis zijn beide bespreekbaar. De overeenkomst wordt in eerste instantie voor 1 jaar aangegaan, met de intentie tot verlenging.

De aanstelling start bij voorkeur per juli 2021.

Tijdspad
Deadline indienen sollicitaties: zondag 23 mei
Eerste ronde gesprekken: begin juni
Tweede ronde gesprekken: medio juni
Selectie kandidaat: eind juni

Heb je interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie ontvangen wij graag jouw motivatie en CV t.a.v. Fred Boot en Nicolien Luttels via kantoor@tf.nl met de vermelding ‘vacature algemeen directeur’.  Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar kantoor@tf.nl, waarna we telefonisch contact opnemen.

Download de vacature hier.

We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten