Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

WijkJury van Amsterdam maakt favoriet bekend

14 juni 2023

De WijkJury van Amsterdam heeft de voorstelling Paramaribo – Texel als favoriet gekozen 

Elk jaar kiest de WijkJury uit een vijftiental verschillende theatervoorstellingen één favoriet die te zien zal zijn op het Nederlands Theater Festival. De WijkJury 2016 bestaat uit twaalf Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden en wonend in diverse Amsterdamse wijken. Dit jaar heeft de WijkJury Paramaribo – Texel als favoriet gekozen! Lees hier meer over de WijkJury van Amsterdam.

 

Paramaribo – Texel gaat over de haat-liefdeverhouding tussen Suriname en Nederland die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Leny Breederveld en Helen Kamperveen vertolken twee vrouwen die elkaar ontmoeten tijdens hun reis waarbij ze in aanraking komen met het onbekende. In de voorstelling speelt de muziek van Beppe Costa een grote rol. Paramaribo – Texel is dan ook een muzikaal eerbetoon aan het onbekende, waarbij verhalen uit de Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen van Helen Kamperveen en Jette Derlagen de inspiratiebron vormen.

Paramaribo – Texel is te zien op maandag 5 en dinsdag 6 september in Theater Bellevue op het Nederlands Theater Festival.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten