5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

WijkJury van Amsterdam maakt favoriet bekend

14 juni 2024

De WijkJury van Amsterdam heeft de voorstelling Paramaribo – Texel als favoriet gekozen 

Elk jaar kiest de WijkJury uit een vijftiental verschillende theatervoorstellingen één favoriet die te zien zal zijn op het Nederlands Theater Festival. De WijkJury 2016 bestaat uit twaalf Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden en wonend in diverse Amsterdamse wijken. Dit jaar heeft de WijkJury Paramaribo – Texel als favoriet gekozen! Lees hier meer over de WijkJury van Amsterdam.

 

Paramaribo – Texel gaat over de haat-liefdeverhouding tussen Suriname en Nederland die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Leny Breederveld en Helen Kamperveen vertolken twee vrouwen die elkaar ontmoeten tijdens hun reis waarbij ze in aanraking komen met het onbekende. In de voorstelling speelt de muziek van Beppe Costa een grote rol. Paramaribo – Texel is dan ook een muzikaal eerbetoon aan het onbekende, waarbij verhalen uit de Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen van Helen Kamperveen en Jette Derlagen de inspiratiebron vormen.

Paramaribo – Texel is te zien op maandag 5 en dinsdag 6 september in Theater Bellevue op het Nederlands Theater Festival.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten