5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

winnaar Theaterfotografieprijs 2016: Erik Franssen

5 september 2016

Voor de tweede keer is tijdens het Nederlands Theater Festival de Nikon Theaterfotografie Prijs uitgereikt. Winnaar van de Theaterfotografieprijs 2016 is: Erik Franssen voor zijn fotoserie van Oma mag ik mijn pop terug van Theater Gnaffel.
Bekijk hier de winnende serie. De jury zei hierover: “Hoe langer je naar de foto’s kijkt, hoe meer je de acteurs vergeet en puur op de poppen focust. Indrukwekkend hoeveel emotie de poppen uitstralen.”

De jury nomineerde uit ruim 200 inzendingen vijf fotoseries voor de prijs. Deze zijn tijdens het festival tentoongesteld in de Stadsschouwburg Amsterdam. Omgeven door een inhoudelijk én feestelijk programma onder leiding van Hans Smit is maandag 5 september de prijs uitgereikt aan Erik Franssen. In 2015 won fotograaf Sanne Peper de prijs voor haar foto van de voorstelling Onrendabelen van Toneelgroep Oostpool. Nieuw dit jaar was dat de jury besloten heeft de prijs voortaan uit te reiken aan de fotograaf van de beste serie theaterfoto’s van het seizoen. De reden daarvoor is dat een theaterfotograaf altijd in series werkt en nooit maar één beeld maakt van een voorstelling. Erik Franssen ontving als prijs een cheque ter waarde van 2.500 euro te besteden naar eigen inzicht.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten