5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

WUNDERBAUM presenteert het Gala van het Nederlands Theater

29 mei 2024

© Theaterhaus Jena

Acteursgroep Wunderbaum speelt dit jaar een speciale rol tijdens het Nederlands Theater Festival (NTF). Met een rijke schare aan bijzondere gasten presenteert Wunderbaum zondag 11 september het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Op het Gala worden de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt waaronder de VSCD Toneelprijzen Theo d’Or en Louis d’Or voor meest indrukwekkende dragende rollen. Maar Wunderbaum valt zelf ook in de prijzen: op zaterdag 10 september ontvangt de groep de prestigieuze Martin Linzer Theaterpreis 2022. Daarnaast zijn er twee voorstellingen van Wunderbaum te zien op het festival.

WUNDERBAUM ONTVANGT MARTIN LINZER THEATERPREIS
Acteursgroep Wunderbaum ontvangt zaterdag 10 september op het Nederlands Theater Festival na de voorstelling The Clowns Convention in ITA de ‘Martin Linzer Theaterpreis 2022′. Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt door het gerenommeerde vaktijdschrift Theater der Zeit.

Wunderbaum ontvangt de prijs “voor de innovatieve wijze waarop het de afgelopen vier jaren leidinggaf aan Theaterhaus Jena en daar voorstellingen van buitengewone kwaliteit produceerde”. De laudatio wordt uitgesproken door jurylid Michael Helbing. Eerdere winnaars waren onder andere Staatstheater Braunschweig, Schauspielhaus Bochum en Schauspiel Leipzig.

MEER WUNDERBAUM OP NTF
La Codista
(coproductie Wunderbaum/ Marleen Scholten, Theater Rotterdam, Associazione Trak) speelt 9 september in ITA en maakt onderdeel uit van de Officiële Juryselectie. Voor de tekst won Scholten in Italië de nationale toneelschrijfprijs Antonio Conti. Klik hier voor kaarten.

The Clowns Convention (coproductie Wunderbaum, Theaterhaus Jena, Theater Rotterdam) 10 september in ITA om 20.30 uur als ‘Keuze van het festival’.  Met na afloop de prijsuitreiking. Klik hier voor kaarten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten