Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

WUNDERBAUM presenteert het Gala van het Nederlands Theater

29 mei 2023

© Theaterhaus Jena

Acteursgroep Wunderbaum speelt dit jaar een speciale rol tijdens het Nederlands Theater Festival (NTF). Met een rijke schare aan bijzondere gasten presenteert Wunderbaum zondag 11 september het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Op het Gala worden de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt waaronder de VSCD Toneelprijzen Theo d’Or en Louis d’Or voor meest indrukwekkende dragende rollen. Maar Wunderbaum valt zelf ook in de prijzen: op zaterdag 10 september ontvangt de groep de prestigieuze Martin Linzer Theaterpreis 2022. Daarnaast zijn er twee voorstellingen van Wunderbaum te zien op het festival.

WUNDERBAUM ONTVANGT MARTIN LINZER THEATERPREIS
Acteursgroep Wunderbaum ontvangt zaterdag 10 september op het Nederlands Theater Festival na de voorstelling The Clowns Convention in ITA de ‘Martin Linzer Theaterpreis 2022′. Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt door het gerenommeerde vaktijdschrift Theater der Zeit.

Wunderbaum ontvangt de prijs “voor de innovatieve wijze waarop het de afgelopen vier jaren leidinggaf aan Theaterhaus Jena en daar voorstellingen van buitengewone kwaliteit produceerde”. De laudatio wordt uitgesproken door jurylid Michael Helbing. Eerdere winnaars waren onder andere Staatstheater Braunschweig, Schauspielhaus Bochum en Schauspiel Leipzig.

MEER WUNDERBAUM OP NTF
La Codista
(coproductie Wunderbaum/ Marleen Scholten, Theater Rotterdam, Associazione Trak) speelt 9 september in ITA en maakt onderdeel uit van de Officiële Juryselectie. Voor de tekst won Scholten in Italië de nationale toneelschrijfprijs Antonio Conti. Klik hier voor kaarten.

The Clowns Convention (coproductie Wunderbaum, Theaterhaus Jena, Theater Rotterdam) 10 september in ITA om 20.30 uur als ‘Keuze van het festival’.  Met na afloop de prijsuitreiking. Klik hier voor kaarten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten